|
Okresowa analiza bhp |
| Autor |
Wiadomość |
barjas
4 posty

|
Wysłany: 30 Styczeń 2010, 14:37 Okresowa analiza bhp
|
|
|
Witam użytkowników Forum.
Muszę napisać okresową analizę BHP dla firmy, która zajmuję się ochroną mienia i osób. Będe robił to poraz pierwszy, dlatego proszę o pomoc lub porady co mam zamieścić w takiej analizie. Ewentualnie jeśli ktoś posiada wzór albo szablon takiej analizy to proszę o przesłanie na adres: bjasak@interia.pl
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
skro
1875...2499 postów

Wiek: 64 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1929 Skąd: Lubuskie
|
Wysłany: 30 Styczeń 2010, 14:52 Re: Okresowa analiza bhp
|
|
|
| barjas napisał/a: | Witam użytkowników Forum.
Muszę napisać okresową analizę BHP dla firmy, która zajmuję się ochroną mienia i osób. Będe robił to poraz pierwszy, dlatego proszę o pomoc lub porady co mam zamieścić w takiej analizie. Ewentualnie jeśli ktoś posiada wzór albo szablon takiej analizy to proszę o przesłanie na adres: bjasak@interia.pl
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam. |
Nie idzie dołączyć ANALIZY na ten post, więc wysłąłem Tobie na e-mail.
Powodzenia |
_________________ Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los. |
|
|
|
 |
amigo10
125...249 postów

|
Wysłany: 5 Luty 2010, 16:28
|
|
|
Z forum np.
analiza_6_2.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 469 raz(y) 107,01 KB |
|
_________________ VERBA VOLANT, SCRIPTA MONET
- słowa ulatują, pismo pozostaje |
|
|
|
 |
Jola_621
250...374 postów

|
Wysłany: 5 Luty 2010, 16:43
|
|
|
| Ja pisząc analizę m.in.: odnoszę się do wypełniania obowiązków w zakresie bhp podanych w KP, analizę wypadkowości /chorób zawodowych nie mamy/, wspominam o kontrolach organów zewnętrznych, opisuję działania podjęte w minionym roku i planowane przedsięwzięcia /inwestycje/ na następny rok. |
|
|
|
 |
widmo
375...499 postów

Wiek: 100 Dołączył: 07 Sty 2009 Posty: 436 Skąd: Poznań i okolice :)
|
Wysłany: 6 Luty 2010, 22:56
|
|
|
Ja podobnie jak Jola_621 biorę pod uwagę zagadnienia, które uważam za najistotniejsze. Robię to w formie opisowej - rozpatruję punkt po punkcie: analiza wypełnienia obowiązków w roku ...., analiza wypadków (uwzględniając wskaźniki), analiza stanu załogi (badania okresowe, stwierdzone choroby zawodowe, analiza ankiet satysfakcji - wprowadzanych zmian), analiza p.poż. - krótko o konserwacji i stanie sprzętu w roku...., krótko o próbnych ewakuacjach, następnie - kilka słów o zmianach w funkcjonowaniu służby bhp, na koniec analiza kontroli zewnętrznych i zakres planowanych wydatków na poprawę bhp na rok kolejny.
Acha- i dodam- taką analizę zazwyczaj robię do 31 stycznia roku bieżącego za rok poprzedni
Dobra rada: sam zdecyduj jaką formę ma mieć Twoja analiza - nie sugeruj się na siłę czyimiś "najlepszymi szablonami". Najważniejsze jest bowiem - szeroko pojęte dostosowanie potzreb do zakładu i cech własnych, znaczy behapowskich |
_________________ Lepiej zrozumieć mało niż zrozumieć źle |
|
|
|
 |
|
|